Met het einde van 2017 voor de deur zijn we uiteraard druk bezig met de nodige voorbereidingen voor 2018! Maar dit doen we niet zonder eerst even stil te staan bij wat we dit afgelopen jaar allemaal hebben bereikt.

Cijfers
Met 9 goed gevulde edities hebben we maar liefst 174 deelnemers binnen mogen laten. 113 hiervan waren unieke bezoekers! Ook in 2017 kwamen jullie weer overal vandaan. Natuurlijk staat Rotterdam, met 65,5% van alle bezoekers, op de eerste plek. Gevolgd door Berkel en Rodenrijs (5,7%), Den Haag (5,2%) en nog 23 andere plaatsen!

Uren
Het runnen van 9 Dojo’s geeft een ons in 2017 een totaal van 36 uren waarin we onze deuren hebben geopend! Om dit mogelijk te maken hebben we hiervoor 130 uur aan voorbereiding gespendeerd aan onze kant!

Financiën
In 2017 is er wederom flink gedoneerd. Met maar liefst 17 donaties tijdens de registraties hebben we 207 euro mogen ontvangen! Maar de donaties kwamen dit jaar niet alleen vanuit de bezoekers, ook hebben verschillende bedrijven gul gedoneerd! Om 2017 goed van start te gaan hebben we een mooie donatie van 1500 euro in ontvangst mogen nemen van ING vanuit hun Help Nederland Vooruit campagne. Daarnaast mocht Ortec Finance een mooi bedrag van 750 euro weggeven voor het winnen van een hackathon en als klap op de vuurpijl vierde Veneficus dit jaar hun 10 jarig jubileum en vroeg alle bezoekers voor het feest te doneren aan CoderDojo Rotterdam! Deze actie heeft maar liefst 1028,89 Euro opgeleverd!

Uitgaven
Ook in 2017 bestonden onze grootste uitgaven uit 4-uurtjes tijdens de Dojo’s: maar liefst 6 zakken snacks, 1 tree appels, ruim 100 pakjes drinken en drie verjaardagsgebakjes. Naast snacks ging er ook een groot deel naar workshop materiaal zoals bijvoorbeeld sensoren en andere componenten voor de Marvin workshop. Naast materieel gaat er ook een gedeelte van de pot naar onze exploitatiekosten zoals servicekosten voor ING, EventBrite en PayPal maar bijvoorbeeld ook Facebook advertenties.

Overige donaties
Naast financiële donaties hebben we in 2017 ook kunnen genieten van een gulle donatie van Marvin bordjes, maar liefst 15 ontwikkel bordjes en een ruime hoeveelheid sensoren! Ook hebben we in 2017 weer gretig gebruik gemaakt van de ruimte die de Startup Foundation ons iedere maand weer in staat stelt om de deuren te mogen openen!

Al met al kijken wij terug op een geslaagd jaar en bedanken we hiervoor onze vrijwilligers die zich keer op keer weer inzetten om er een mooie editie van te maken! Maar uiteraard bedanken we natuurlijk ook alle deelnemers die het voor ons de moeite waard maken om dit op te zetten in onze vrije tijd. Uiteraard bedanken we ook alle ouders en bedrijven die in 2017 gul hebben gedoneerd! Door jullie steun kunnen we net dat beetje extra doen! En tot slot bedanken we uiteraard de Startup Foundation die ons al 5 jaar lang iedere maand een mooi thuis geeft!

Namens alle vrijwilligers van CoderDojo Rotterdam alvast een fijne jaarwisseling gewenst en graag tot de volgende!