Altijd al een experiment in de ruimte ๐Ÿš€ willen doen, of een boodschap willen sturen naar het International Space station? Fleur de dagelijkse routine van de astronauten in het ISS op ๐Ÿ‘จ๐Ÿฝโ€๐Ÿš€! Stuur hen een bericht en laat ze zien wat de omgevingstemperatuur aan boord is met behulp van Python ๐Ÿ. De code die je schrijft wordt echt getoond op de Astro PI die op het ruimteschip zit. Zodra dit is gebeurd krijg je zelfs een certificaat als bewijs ๐Ÿฅ‡. Zo weet je precies wanneer je bericht is getoond.

Een Astro Pi is een kleine computer met een scherm, een camera en sensoren. De Astro Pi is eenvoudig te programmeren met Python.

Locatie

Dept

Delftseplein 27N
3013 AA Rotterdam
Central Post gebouw 13e verdieping

Programma

10:45 – 11:00 ย Inloop
11:00 – 13:00ย  Aan de slag!

Wat moet ik meenemen?

  • Je ticket
  • Een werkende laptop*

*) Zorg dat je laptop minimaal over WiFi en een browser (Chrome / Firefox) beschikt. Wij kunnen helaas niet alleย kinderen helpen om alles werkend te krijgen dus wij vertrouwen erop dat alles werkt bij binnenkomst! Zorg er ook voor dat er een emailadres beschikbaar is om een account aan te kunnen maken voor online programma’s.

Doneren aan CoderDojo? Graag!

Wilt u CoderDojo Rotterdam ondersteunen met een vrijwillige bijdrage, graag! Dit kan door tijdens de registratieprocedure te kiezen voor Donatie en zelf het bedrag te kiezen.

Inschrijven

Er is ruimte voor maximaal 20 deelnemers. Registreer dus op tijd je ticket.